Avauspuoliajan Itävallan pihdeissä ollut Paul Durand ja koko Ranskan joukkue syttyi toisella puoliajalla, vieden EM-lopputurnauksen nimiinsä. Pelinrakentaja johti jälleen joukkueensa hyökkäystä esimerkillisesti ja oli yksi suurimmista yksittäisistä tekijöistä mestaruuden taustalla. EM-lopputurnauksen voitto oli viime vuonna World Gamesit voittaneelle joukkueelle heidän historiansa ensimmäinen.

Durand valittiin ottelun palkintojen jaon yhteydessä koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lauantaina 225 heitettyä jaardia ja kolme alustettua touchdownia oli jälleen vakuuttava tyylinäyte Flash La Courneuvea seurajoukkuetasolla edustavalta pelintekijältä. Valinta lämmitti myös herrasmiestä itseään.

– Tämä on hieno kunnianosoitus.

30-vuotias Durand on ollut vakiokasvo Ranskan maajoukkueessa jo juniorivuosiltaan saakka. Lauantain voitokkaan loppuottelun jälkeen pelintekijä pyöritteli mielessään mahdollisuutta siitä, että tämä olisi hänen uransa viimeinen palvelus sinivalkoisessa peliasussa.

– Hieno päätös, sillä tiesin että tämä tulisi olemaan viimeinen pelini. Haluankin kiittää pelaajia, valmentajia ja kaikkia joukkueen mukana olleita. Joukkueemme oli uskomaton!

Paul Durand (12) alusti kolme touchdownia finaalissa. Kuva: Sami Ranta

Pelinrakentaja nostaa tämän iltaisen saavutuksen yhdeksi uransa hienoimmista hetkistä. Esiin mies nostaa myös junioreissa saavuttamansa pokaalin.

– Aloitin maajoukkueurani alle 19-vuotiaissa. Voitimme nuorissa vuonna 2006 Euroopan mestaruuden Tukholmassa. Ja nyt 2018 me voitimme miehissä. Tämä on uskomatonta. Saavutimme jotain suurta ja tulemme muistamaan tämän vielä pitkään.

Durand kävi läpi turnauksen hakemassa ohjeita päävalmentaja Patrick Esumelta. Kahdenkeskeisissä keskusteluissa syntyi taikaa, joka ratkaisi useamman tiukan hyökkäysdownin Ranskan eduksi. Durand ylistääkin joukkueensa päävalmentajaa.

– Valmentajamme antoi minulle oikeat pelit ja ohjeet. Minun tehtäväni oli vain toteuttaa valmennuksen päättämät pelit. Välillä hän antoi minulle vapauden valita kahden pelin välillä ja annoin oman mielipiteeni. Haluankin kiittää häntä – Esume antoi paljon hyvää pelikirjaamme.

 

Kuvat: Sami Ranta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *