Suomi kohtasi torstai-illan EM-ottelussa Myyrmäen jalkapallostadionilla Ranskan. Loppuun asti taistellut leijonalauma joutui lopulta toteamaan Ranskan paremmaksi lukemin 21–14 (7–0).

Ottelun ensimmäinen neljännes oli puolustusten näytöstä. Hyökkäysjaardit neljänneksellä olivat lähes tasan (60–61). Ranska eteni pääosin juosten Stephen Yepmon juoksuilla, kun taas Suomi aloitti pommittamalla lyhyttä heittoa, mutta pelinrakentaja Janne Lehtisen omat juoksut olivat kuitenkin suomalaisten tehokkainta antia avauserässä.

Ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Suomi tunkeutui jo ns. red zonelle eli kahden kymmenen jaardin päähän maalialueesta, mutta vuoro päättyi kuitenkin heittotilanteessa laitahyökkääjän käsistä ranskalaispuolustajille kimmonneeseen palloon, ja Ranska sai hyökkäyksen. Toinen Suomen hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon heti ensimmäisellä yrityksellä Lehtisen kokeiltua ranskalaistakakentän pitävyyttä pitkällä heitolla.

Suomen parhaana palkittu Santtu Äyräväinen (43) ryntää blokkaamaan Ranskan potkua. Kuva: Jari Turunen

Ensimmäisellä neljänneksellä ei pistesuorituksia nähty, mutta heti toisen neljänneksen alussa Ranska iski. Pelinrakentaja Paul Durand onnistui kahdessa peräkkäisessä pitkässä heitossa, joista jälkimmäinen tavoitti Nelson Tsimin sylin maalialueella. Jefferson Alexanderin lisäpisteen jälkeen tilanne oli 7–0 Ranskalle.

Kun Suomi oli heittänyt kahdeksan kertaa kaksi oli heitoista oli päätynyt Micky Kyein käsiin ja kaksi ranskalaisille. Seuraavilla vuoroilla Suomi pelasi juoksupainotteisesti, mutta heittopelin hentous antoi ranskalaisille mahdollisuuden puolustaa juoksua vastaan voimakkaammin. Veikka Lehtonen ja Henri Jussila kyllä muutamia kelpo siivuja napsivat, mutta hyökkäysvuorot hyytyivät taistelusta huolimatta 20-30 jaardin etenemisen jälkeen.

Puolustus kuitenkin piti Suomen pelissä mukana. Linja rakensi Durandille painetta ja pääosin myös Yepmon juoksut pysyivät kurissa. Santeri Inkinen loukkaantui toisen neljänneksen alussa, joten koordinaattori Kalle Karppinen siirsi Akseli Olin nickelin paikalta kulmapuolustajaksi ja Aku Kattainen siirtyi nickelin paikalle. Kumpikin selvisi ensimmäisellä puoliajalla haasteistaan hyvin.

Vielä aivan avauspuoliajan lopulla Ranska sai vielä mahdollisuuden lisätä johtoaan kenttäpotkumaalilla, mutta Suomi torjui yrityksen. Ensimmäinen puoliaika päättyi näin ollen Ranskan johtolukemissa 7–0.

Puolustusten hallintaa kuvaavat jaardimäärät. Suomi eteni avauspuolikkaalla 92 jaardia ja Ranska 135 jaardia. Ranska hallitsi kenttäasemia hienokseltaan, mihin vaikutti erityisesti Nelson Tsimin lentopotkun palautukset: keskimäärin Tsimi palautti lentopotkua yli 34 jaardin keskiarvolla – edeten siis noin kolmanneksen kenttää jokaisella kolmella palautuksellaan.

Durand heittää ja Tsimi tekee avauspisteet:

Kolmas neljännes oli Suomen

Suomi ei jäänyt tauolla toimettomaksi, vaan toiselle puoliajalle marssi uusiutunut hyökkäys, jossa tahtipuikkoa heilutti pelinrakentajan paikalla Miro Kadmiry. Vuoden 2014 EM-kisoissa Suomen aloittavana pelinrakentajana toimineelle Kadmirylle on selvästi leirityksessä rakennettu oma pelipaketti, jossa pelinrakentajan omalla juoksulla on iso rooli. Kadmiryn juoksut yllättivät Ranskan puolustuksen kerta toisensa jälkeen ja kun vielä Karri Pajarinen halkaisi kerran kenttää ja ranskalaiset syyllistyivät rangaistukseen, pääsi Suomi hetkessä Ranskan maalialueen läheisyyteen.

Tässä vaiheessa Ranskan puolustus oli pehmitetty, joten koordinaattori Robert Johnson teki seuraavan taktisen valinnan. Kadmiry hämäsi ensin juoksupeliä Veikka Lehtoselle, näytti jo hetken juoksevan itse, mutta heittikin pallon sitten maalialueelle Tommi Pinnalle. Suomen avaustouchdownin jälkeen Joni-Petteri Malka onnistui lisäpisteessä, ja tilanne oli tasan 7–7.

Henki oli nyt Suomen. Puolustus jatkoi varmoja otteitaan ja hyökkäyksessä muun muassa Tino Ndongo esitti muutamia akrobaattisia kiinniottoja. Hetken päästä Suomi oli jälleen iskuetäisyydellä. Kenttäpotkumaaliyritys kuitenkin tällä kertaa epäonnistui.

Myöhemmin ajateltuna tässä kohtaa ottelua oli Suomelle se momentumin paikka, joka olisi pitänyt pystyä hyödyntämään.

Viimeisen kerran puolia käännettiin jännittävässä tasatilanteessa 7–7.

Karri Pajarinen iskee ottelun viimeisen touchdownin:

Ranskalaisten hyökkäys löytää sävelen

Päätösneljänneksen ensimmäisen seitsemän minuutin aikana Ranska ratkaisi ottelun. Paul Durand pääsi linjan ja tukimiesten ahdistelusta huolimatta heittämään ja heittikin varsin tarkasti. Jefferson Alexander nosti maalillaan Ranskan johtoon ja seuraavalla vuorolla Durand pohjusti heitoillaan Stephen Yepmolle touchdown-juoksun. Tilanne Ranskalle 21–7. Tästä Suomi ei lopulta enää toipunut.

Suomi pääsi seuraavilla hyökkäysvuoroillaan etenemään, mutta Ranskan puolustus ja erityisesti takakenttä näytti peittävän suomalaisyritykset. Suomi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan puoli minuuttia ennen loppua Kadmiry löysi heitollaan Karri Pajarisen, jonka turnauksen toisella osumalla Suomi nousi seitsemän pisteen päähän. Aikaa oli kuitenkin jäljellä vain 30 sekuntia.

Maalia seurannut lyhyt aloituspotku ei onnistunut, joten Ranska sai pallon ja pelasi viimeiset sekunnit pelikellosta pois. Ottelu päättyi näin ollen lukemiin 21–14.

Lehdistötilaisuus:

 

”Pelinrakentajavaihdos oli jo ennakkoon sovittu.”

Suomi eteni ottelussa Ranskaa enemmän (279 – 316), mutta pallonriistot ja hyvät palautukset takasivat sen, että Ranska sai parempia kenttäasemia. Kadmiry heitti 20 kertaa, joista 12 onnistui. Yhteensä näillä heitoilla Suomi eteni 138 jaardia, minkä lisäksi Suomen molemmat maalit syntyivät Kadmiryn heitoista. Kun Kadmiry oli kaiken lisäksi Suomen paras juoksija 69 jaardillaan, voi pelinrakentajan iltaa kuvata onnistuneeksi.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin tukimies Santtu Äyräväinen, joka keräsi ottelussa 4 taklausta. Ranskan paras oli pelinrakentaja Durand kahdella heitetyllä maalillaan ja 189 heittojaardillaan.

– Meidän pojat pelasivat tänään niin kovaa kuin vain ikinä pystyivät – siitä se ei jäänyt tänään kiinni. Meillä oli paikkamme kolmannella neljänneksellä kääntää tämä peli itsellemme, mutta siinä emme onnistuneet.

Heikkinen korostaa, että pelinrakentajavaihdos oli ennakkoon tehty päätös.

– Näin me olimme tämän suunnitelleet, ja haluan tämän kaikille suomalaisille jenkkifutiksen seuraajille kertoa: vaihto ei perustunut peliesityksiin. Janne pelasi hyvän ensimmäisen puoliajan, ja Miro toisella puoliajalla suorastaan erinomaisesti.

Tino Ndongo oli yksin illan suomalaisonnistujista. Viidellä kiinniotolla 70 jaardia. Kuva: Jari Turunen

Myyrmäen jalkapallostadionille oli kokoontunut torstaina 2 518 äänekästä kannattajaa, jotka saivat päävalmentajalta varauksettomat kiitokset.

– On todella harvinaista päästä pelaamaan maaottelua tällaisen yleisön edessä. Kiitos kaikille, jotka olivat paikalla ja tukivat meitä.

Ottelun parhaana palkittu ranskalaispelinrakentaja Paul Durand kehui varauksetta Suomen puolustusta.

– Tämä oli ehkä vaikein peli, joka minun urallani on ollut. He tulivat nopeasti kimppuuni, enkä välillä nähnyt yhtään mitään. Suomi on todella fyysinen, kovaa iskevä joukkue.

Ranska etenee voiton myötä lauantaina pelattavaan EM-finaaliin, jossa vastaan asettuu aiemmin päivällä Ruotsin lukemin 41–3 kaatanut Itävalta. Suomi kohtaa pronssiottelussa Ruotsin ja sijoitusottelussa pelaavat Tanska ja Iso-Britannia.

Ottelun parhaat hetket:

 

Ranska – Suomi 21–14 (7–0)

I neljännes:

ei pisteitä

II neljännes:

Nelson Tsimi (Paul Durandin heitosta) + lisäpiste Jefferson Alexander 7–0

III neljännes:

Tommi Pinta (Miro Kadmiryn heitosta) + lisäpiste Joni-Petteri Malka 7–7

IV neljännes:

Jefferson Alexander (Durandin heitosta) + lisäpiste Alexander 14–7

Stephen Yepmo + lisäpiste Alexander 21–7

Karri Pajarinen (Kadmiryn heitosta) + lisäpiste Malka 21–14

Finland vs France (Aug 2, 2018)

Finland vs France (Aug 2, 2018)


 

Scoring Summary

 
Scoring Summary (Final)
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)

Finland (1-1) vs. France (2-0)

Date: Aug 2, 2018  • Site: Vantaa  • Stadium: MUP  •  Attendance: 2518

Score by Quarters  Score 
Finland   0  0  7  7  14 
France   0  7  0  14  21 

SCORING SUMMARY   FIN -FRA  
2nd  11:30  FRA   Tsimi N 23 yd pass from Durand P (Alexandre J kick) 
         4 plays, 60 yards, TOP 1:22  0 - 7 
3rd  09:31  FIN   Pinta T 5 yd pass from Kadmiry M (Malka J-P kick) 
         6 plays, 65 yards, TOP 2:23  7 - 7 
4th  10:31  FRA   Alexandre J 11 yd pass from Durand P (Alexandre J kick) 
         8 plays, 10 yards, TOP 2:24  7 - 14 
  05:32  FRA   Yepmo S 3 yd run (Alexandre J kick) 
         7 plays, 51 yards, TOP 3:50  7 - 21 
  00:33  FIN   Pajarinen K 16 yd pass from Kadmiry M (Malka J-P kick) 
         7 plays, 77 yards, TOP 1:24  14 - 21 

Kickoff time: 20.00  • End of Game: 22.15  • Total elapsed time: 2h 15min
Referee: Beylich B  •  Umpire: Parsons D  •  Linesman: Immonen M  •  Line judge: Hofbauer T  •  Back judge: Leido K  •  Field judge: Larsen K  •  Side judge: Seppelin J  •  Center judge: Lascours S  • 
Temperature: +27  • Wind: 2 m/s  • Weather: Sunny
 

Team Statistics

 
Team Statistics (Final)
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)

 Team Totals  FIN  FRA 
FIRST DOWNS  20  15 
   Rushing  10 
   Passing  10 
   Penalty 
NET YARDS RUSHING  153  90 
   Rushing Attempts  31  30 
   Average Per Rush  4.9  3.0 
   Rushing Touchdowns 
   Yards Gained Rushing  189  107 
   Yards Lost Rushing  36  17 
NET YARDS PASSING  163  189 
   Completions-Attempts-Int  15-30-2  12-20-0 
   Average Per Attempt  5.4  9.4 
   Average Per Completion  10.9  15.8 
   Passing Touchdowns 
TOTAL OFFENSE YARDS  316  279 
   Total offense plays  61  50 
   Average Gain Per Play  5.2  5.6 
Fumbles: Number-Lost  2-0  0-0 
Penalties: Number-Yards  2-20  5-41 
PUNTS-YARDS  4-166  6-202 
   Average Yards Per Punt  41.5  33.7 
   Net Yards Per Punt  25.8  32.5 
   Inside 20 
   50+ Yards 
   Touchbacks 
   Fair catch 
KICKOFFS-YARDS  2-117  4-222 
   Average Yards Per Kickoff  58.5  55.5 
   Net Yards Per Kickoff  43.0  38.8 
   Touchbacks 
Punt returns: Number-Yards-TD  1-7-0  4-63-0 
   Average Per Return  7.0  15.8 
Kickoff returns: Number-Yds-TD  4-67-0  2-31-0 
   Average Per Return  16.8  15.5 
Interceptions: Number-Yds-TD  0-0-0  2-0-0 
Fumble Returns: Number-Yds-TD  0-0-0  0-0-0 
Miscellaneous Yards 
Possession Time  24:21  23:39 
   1st Quarter  3:39  8:21 
   2nd Quarter  7:24  4:36 
   3rd Quarter  7:44  4:16 
   4th Quarter  5:34  6:26 
Third-Down Conversions  6 of 12  4 of 11 
Fourth-Down Conversions  0 of 1  0 of 0 
Red-Zone Scores-Chances  2-4  2-2 
   Touchdowns  2-4  2-2 
   Field goals  0-4  0-2 
Sacks By: Number-Yards  1-9  3-25 
PAT Kicks  2-2  3-3 
Field Goals  0-1  0-1 
Points off turnovers 
 

Individual Statistics

 
Individual Statistics (Final)
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)

Finland
  
France
RUSHING  No.  Gain  Loss  Net  TD  Lg  Avg. 
Kadmiry M   12  89  20  69  21  5.8 
Lehtonen V   37  37  14  5.3 
Lehtinen J   36  15  21  27  7.0 
Jussila H   21  21  3.5 
Pajarinen K   3.0 
Team Finland   -1  -1.0 
Totals...  31  189  36  153  27  4.9 
  
RUSHING  No.  Gain  Loss  Net  TD  Lg  Avg. 
Yepmo S   24  87  80  17  3.3 
Aguemon J   7.0 
James A   6.0 
TEAM   -1  -1.0 
Durand P   -2  -0.7 
Totals...  30  107  17  90  17  3.0 
  
 
PASSING  Cmp-Att-Int  Yds  TD  Long  Sack 
Kadmiry M   12-20-0  138  24 
Lehtinen J   3-10-2  25  13 
Totals...  15-30-2  163  24 
  
PASSING  Cmp-Att-Int  Yds  TD  Long  Sack 
Durand P   12-20-0  189  26 
Totals...  12-20-0  189  26 
  
 
RECEIVING  No.  Yds  TD  Lg 
Ndongo T   70  24 
Kyei M   45  13 
Pinta T   12 
Pajarinen K   16  16 
Seppanen M   14  14 
Linnainmaa K  
Totals...  15  163  24 
  
RECEIVING  No.  Yds  TD  Lg 
Alexandre J   68  23 
Tsimi N   48  25 
James A   33  26 
Sow C   24  19 
Mwamba K   16  16 
Totals...  12  189  26 
  
 
PUNTING  No.  Yds  Avg  Long  In20  TB 
Olin A   166  41.5  51 
Totals...  166  41.5  51 
  
PUNTING  No.  Yds  Avg  Long  In20  TB 
Tsimi N   202  33.7  41 
Totals...  202  33.7  41 
 
   Punts  Kickoffs  Intercept 
ALL RETURNS  No  Yds  Lg  No  Yds  Lg  No  Yds  Lg 
Seppanen M   46  20 
Linnainmaa K   21  21 
Koivumaki J  
Totals...  67  21 
  
  
   Punts  Kickoffs  Intercept 
ALL RETURNS  No  Yds  Lg  No  Yds  Lg  No  Yds  Lg 
James A   31  17 
Sejean S  
Kilani A   63  33 
DikaBalatoken Y 
Totals...  63  33  31  17 
 
ALL PURPOSE  Rush  Rcv  KR  PR  IR  Total 
Ndongo T   70  70 
Kadmiry M   69  69 
Seppanen M   14  46  60 
Kyei M   45  45 
Lehtonen V   37  37 
Linnainmaa K   21  27 
Pajarinen K   16  22 
Lehtinen J   21  21 
Jussila H   21  21 
Pinta T   12  12 
Koivumaki J  
Team Finland   -1  -1 
Totals...  153  163  67  390 
  
ALL PURPOSE  Rush  Rcv  KR  PR  IR  Total 
Yepmo S   80  80 
James A   33  31  70 
Alexandre J   68  68 
Kilani A   63  63 
Tsimi N   48  48 
Sow C   24  24 
Mwamba K   16  16 
Aguemon J  
TEAM   -1  -1 
Durand P   -2  -2 
Totals...  90  189  31  63  373 
  
  
 
FIELD GOAL ATTEMPTS 
Malka J-P  3rd  00:55  26 yards  Missed 
  
FIELD GOAL ATTEMPTS 
Alexandre J  2nd  00:22  43 yards  Blocked 
 
KICKOFFS  No.  Yds  TB  OB  Avg. 
Malka J-P   117  58.5 
  
KICKOFFS  No.  Yds  TB  OB  Avg. 
Alexandre J   222  55.5 
 
FUMBLES: Finland-Kadmiry M 1-0; Lehtinen J 1-0. France-None.
 

Drive Chart

 
Drive Chart (Final)
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)

   Drive Started  Drive Ended  Consumed    
Team  Qtr  Spot  Time  Obtained  Spot  Time     How Lost  Pl-Yds  TOP  RZ 
FIN   1st  S20  06:39  Punt  R20  03:06     Interception  10-60  3:33    
FIN   1st  S28  00:58  Punt  S28  00:52     Interception  1-0  0:06    
FIN   2nd  S30  11:23  Kickoff  S34  09:35     Punt  4-4  1:48    
FIN   2nd  S20  07:49  Punt  S34  02:42     Punt  9-14  5:07    
FIN   2nd  S05  00:22  Missed FG  S09  00:00     End of half  1-4  0:22    
FIN   3rd  S35  11:54  Kickoff  R00  09:31  TOUCHDOWN  6-65  2:23    
FIN   3rd  S36  07:50  Punt  R38  06:03     Punt  4-26  1:47    
FIN   3rd  R36  04:23  Punt  R08  00:55     Missed FG  9-28  3:28    
FIN   4th  S16  10:26  Kickoff  S18  09:22     Punt  3-2  1:04    
FIN   4th  S24  05:22  Kickoff  R45  02:31     Downs  8-31  2:51    
FIN   4th  S23  01:57  Punt  R00  00:33  TOUCHDOWN  7-77  1:24    
  
FRA   1st  R10  12:00  Kickoff  R47  06:39     Punt  8-37  5:21    
FRA   1st  R11  03:06  Interception  R31  00:58     Punt  4-20  2:08    
FRA   1st  R40  00:52  Interception  S00  11:30  TOUCHDOWN  4-60  1:22    
FRA   2nd  S47  09:35  Punt  S49  07:49     Punt  3--2  1:46    
FRA   2nd  R44  02:42  Punt  S26  00:22     Missed FG  7-30  2:20    
FRA   3rd  R24  09:25  Kickoff  R31  07:50     Punt  3-7  1:35    
FRA   3rd  R02  06:03  Punt  R05  04:23     Punt  3-3  1:40    
FRA   3rd  S10  00:55  Missed FG  S00  10:31  TOUCHDOWN  8-10  2:24    
FRA   4th  R49  09:22  Punt  S00  05:32  TOUCHDOWN  7-51  3:50    
FRA   4th  R45  02:31  Downs  R49  01:57     Punt  3-4  0:34    
FRA   4th  R50  00:32  Kickoff  R49  00:00     End of half  1--1  0:32    

   1st  2nd  3rd  4th     1st  2nd       
Finland   Qtr  Qtr  Qtr  Qtr     Half  Half     Total 
Time of possession   03:39   07:24   07:44   05:34      11:03   13:18      24:21  
3rd Down Conversions   2/2   2/4   1/3   1/3      4/6   2/6      6/12  
Average field position  S24   S18   S45   S21      S20   S33      S27  
4th Down Conversions   0/0   0/0   0/0   0/1      0/0   0/1      0/1  
  
   1st  2nd  3rd  4th     1st  2nd       
France   Qtr  Qtr  Qtr  Qtr     Half  Half     Total 
Time of possession   08:21   04:36   04:16   06:26      12:57   10:42      23:39  
3rd Down Conversions   1/3   0/2   1/3   2/3      1/5   3/6      4/11  
Average field position  R20   R48   R38   R48      R31   R43      R38  
4th Down Conversions   0/0   0/0   0/0   0/0      0/0   0/0      0/0  

Drive Chart (By Quarter)

   Drive Started  Drive Ended  Consumed    
Team  Qtr  Spot  Time  Obtained  Spot  Time     How Lost  Pl-Yds  TOP  RZ 
FRA   1st  R10  12:00  Kickoff  R47  06:39     Punt  8-37  5:21    
FIN   1st  S20  06:39  Punt  R20  03:06     Interception  10-60  3:33    
FRA   1st  R11  03:06  Interception  R31  00:58     Punt  4-20  2:08    
FIN   1st  S28  00:58  Punt  S28  00:52     Interception  1-0  0:06    
FRA   1st  R40  00:52  Interception  S00  11:30  TOUCHDOWN  4-60  1:22    
FIN   2nd  S30  11:23  Kickoff  S34  09:35     Punt  4-4  1:48    
  
FRA   2nd  S47  09:35  Punt  S49  07:49     Punt  3--2  1:46    
FIN   2nd  S20  07:49  Punt  S34  02:42     Punt  9-14  5:07    
FRA   2nd  R44  02:42  Punt  S26  00:22     Missed FG  7-30  2:20    
FIN   2nd  S05  00:22  Missed FG  S09  00:00     End of half  1-4  0:22    
FIN   3rd  S35  11:54  Kickoff  R00  09:31  TOUCHDOWN  6-65  2:23    
  
FRA   3rd  R24  09:25  Kickoff  R31  07:50     Punt  3-7  1:35    
FIN   3rd  S36  07:50  Punt  R38  06:03     Punt  4-26  1:47    
FRA   3rd  R02  06:03  Punt  R05  04:23     Punt  3-3  1:40    
FIN   3rd  R36  04:23  Punt  R08  00:55     Missed FG  9-28  3:28    
FRA   3rd  S10  00:55  Missed FG  S00  10:31  TOUCHDOWN  8-10  2:24    
FIN   4th  S16  10:26  Kickoff  S18  09:22     Punt  3-2  1:04    
  
FRA   4th  R49  09:22  Punt  S00  05:32  TOUCHDOWN  7-51  3:50    
FIN   4th  S24  05:22  Kickoff  R45  02:31     Downs  8-31  2:51    
FRA   4th  R45  02:31  Downs  R49  01:57     Punt  3-4  0:34    
FIN   4th  S23  01:57  Punt  R00  00:33  TOUCHDOWN  7-77  1:24    
FRA   4th  R50  00:32  Kickoff  R49  00:00     End of half  1--1  0:32    
 

Defensive Statistics

 
Defensive Statistics (Final)
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)

##  Finland   Solo  Ast  Total  TFL/Yds  FF  FR-Yds  Int-Yds  BrUp  Blkd  Sack/Yds  QBH 
41  Toivonen S   5.0  .   .   .   .  
24  Suojanen V-V   4.5  .   .   .   .  
1   Olin A   4.0  .   .   .   .  
43  Ayravainen S   4.0  1.5/5   .   .   0.5/4  
2   Kuikka N   3.0  .   .   .   .  
27  Lempinen V   3.0  .   .   .   .  
96  Karbin S   2.5  .   .   .   .  
28  Vasanoja W   2.0  .   .   .   .  
86  Vesterinen E   2.0  2.0/6   .   .   .  
20  Kattainen A   2.0  .   .   .   .  
99  Kreus J   1.5  .   .   .   .  
87  Ahonen T   1.5  0.5/5   .   .   0.5/5  
76  Lesonen H   1.5  .   .   .   .  
22  Inkinen S   1.0  .   .   .   .  
82  Seppanen M   1.0  .   .   .   .  
31  Lehtonen V   1.0  .   .   .   .  
46  Laherma J   0.5  .   .   .   .  
90  Outinen O   0.5  .   .   .   .  
3   Koivumaki J   0.5  .   .   .   .  
##  France   Solo  Ast  Total  TFL/Yds  FF  FR-Yds  Int-Yds  BrUp  Blkd  Sack/Yds  QBH 
36  Roger M   4.5  .   .   .   .  
57  Tresfield S   4.5  .   .   .   .  
54  Mizius A   4.5  1.0/4   .   .   1.0/4  
21  DikaBalatoken Y  4.0  .   .   1-0   .  
26  Ferrier V   4.0  .   .   .   .  
43  Fayard M   4.0  .   .   .   .  
53  Pignataro M   3.0  .   .   .   .  
66  Fayade S   2.5  1.0/17   .   .   1.0/17  
24  Sejean S   2.5  .   .   1-0   .  
7   Edris J   2.0  .   .   .   .  
30  Karamoko S   2.0  .   .   .   .  
65  Faucon R   2.0  1.0/4   .   .   1.0/4  
1   Kilani A   1.0  .   .   .   .  
33  Venot Petit M   1.0  .   .   .   .  
92  Aho A   0.5  .   .   .   .  
 

Participation Report

 
Participation Report (Final)
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)

Finland  
Pos  ##  Offense 
QB   8   Lehtinen J  
RB   31  Lehtonen V  
WR   32  Linnainmaa K  
WR   10  Kyei M  
WR   82  Seppanen M  
WR   81  Pinta T  
LT   77  Luoto I  
LG   65  Lahti J  
C   78  Tennberg A  
RG   71  Pietila J  
RT   74  Lautala P  
  
Finland  
Pos  ##  Defense 
DL   90  Outinen O  
DL   86  Vesterinen E  
DL   76  Lesonen H  
DL   99  Kreus J  
LB   43  Ayravainen S  
LB   41  Toivonen S  
DB   1   Olin A  
DB   24  Suojanen V-V  
DB   2   Kuikka N  
CB   22  Inkinen S  
CB   27  Lempinen V  
  
France  
Pos  ##  Offense 
QB   12  Durand P  
RB   23  Yepmo S  
WR   81  Alexandre J  
WR   80  Tsimi N  
TE   44  Mwamba K  
TE   40  Sebeille R  
LT   79  Bordin O  
LG   69  Badiane N  
C   75  Pereira B  
RG   78  Montgenie A  
RT   70  Elas W  
  
France  
Pos  ##  Defense 
DE   92  Aho A  
DT   54  Mizius A  
DT   65  Faucon R  
DE   45  Nanguy G  
LB   42  Jacquin C  
LB   43  Fayard M  
LB   57  Tresfield S  
DB   26  Ferrier V  
DB   24  Sejean S  
DB   21  DikaBalatoken Y 
DB   30  Karamoko S  

Finland: 3-Koivumaki J, 6-Luoma D, 7-Kadmiry M, 9-Pajarinen K, 15-Jussila H, 16-Malka J-P, 20-Kattainen A, 25-Lehtonen T, 28-Vasanoja W, 30-Suoste T, 34-Raatikainen J, 36-Siiskonen M, 39-Varinen J, 46-Laherma J, 52-Laine R, 60-Jaaskalainen T, 72-Mononen J, 84-Laine I, 87-Ahonen T, 88-Ndongo T, 91-Kankaanpaa L, 96-Karbin S, 98-Lindqvist J.

France: 1-Kilani A, 4-Bryan B, 5-Dethelot A, 6-Botela P, 7-Edris J, 11-Bony M, 13-James A, 28-Aguemon J, 31-Valbon J, 33-Venot Petit M, 34-Boufunda J, 36-Roger M, 47-Paul D, 53-Pignataro M, 59-Demarty R, 61-Kidari R, 64-Mouliom J, 66-Fayade S, 82-Nicault A, 84-Sow C, 96-Avisey-Tengue J, 98-Augusty G.
 

Play-by-Play Summary

 
Play-by-Play Summary
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)

1st Quarter

Fin Win, Kickoff Fin
Malka J-P kickoff 59 yards to the FRA6, James A return 14 yards to the FRA20, PENALTY FRA illegal block 10 yards to the FRA10, 1st and 10, FRA ball on FRA10.
Fra 1-10at Fra10Yepmo S rush for 5 yards to the FRA15 (Toivonen S).
Fra 2-5at Fra15Durand P pass complete to Sow C for 5 yards to the FRA20, 1ST DOWN FRA (Ayravainen S).
Fra 1-10at Fra20Yepmo S rush for 3 yards to the FRA23 (Kreus J).
Fra 2-7at Fra23Yepmo S rush for 5 yards to the FRA28 (Kuikka N).
Fra 3-2at Fra28Durand P pass complete to Mwamba K for 16 yards to the FRA44, 1ST DOWN FRA (Lempinen V).
Fra 1-10at Fra44Yepmo S rush for loss of 1 yard to the FRA43 (Ayravainen S).
Fra 2-11at Fra43Yepmo S rush for 2 yards to the FRA45 (Ayravainen S).
Fra 3-9at Fra45Timeout Finland, clock 07:23.
Fra 3-9at Fra45Durand P rush for 2 yards to the FRA47 (Olin A).
Fra 4-7at Fra47Tsimi N punt 33 yards to the FIN20, out-of-bounds.
Drive: 8 plays, 37 yards, TOP 05:21
Fin 1-10at Fin20FINLAND drive start at 06:39.
Fin 1-10at Fin20Lehtonen V rush for no gain to the FIN20 (Roger M;Mizius A).
Fin 2-10at Fin20Lehtinen J pass incomplete to Pinta T (Fayard M).
Fin 3-10at Fin20Lehtinen J pass complete to Kyei M for 13 yards to the FIN33, 1ST DOWN FIN, out-of-bounds.
Fin 1-10at Fin33Lehtinen J pass incomplete to Ndongo T (Aho A).
Fin 2-10at Fin33Lehtinen J pass incomplete to Pinta T.
Fin 3-10at Fin33Lehtinen J rush for 27 yards to the FRA40, 1ST DOWN FIN (Edris J).
Fin 1-10at Fra40Lehtinen J rush for 9 yards to the FRA31 (DikaBalatoken Y).
Fin 2-1at Fra31Lehtinen J pass complete to Kyei M for 5 yards to the FRA26, 1ST DOWN FIN (DikaBalatoken Y).
Fin 1-10at Fra26Jussila H rush for 6 yards to the FRA20 (Faucon R).
Fin 2-4at Fra20Lehtinen J pass intercepted by DikaBalatoken Y at the FRA11, DikaBalatoken Y return 0 yards to the FRA11.
Drive: 10 plays, 60 yards, TOP 03:33
Fra 1-10at Fra11FRANCE drive start at 03:06.
Fra 1-10at Fra11Yepmo S rush for no gain to the FRA11 (Toivonen S;Kreus J).
Fra 2-10at Fra11PENALTY FRA personal foul (Fayard M) 15 yards to the FRA26, 1ST DOWN FRA.
Fra 1-10at Fra26Durand P sacked for loss of 9 yards to the FRA17 (Ahonen T;Ayravainen S).
Fra 2-19at Fra17PENALTY FRA delay of game (Durand P) 5 yards to the FRA12.
Fra 2-24at Fra12Durand P pass complete to Sow C for 19 yards to the FRA31 (Vasanoja W).
Fra 3-5at Fra31Durand P pass incomplete to Alexandre J (Outinen O).
Fra 4-5at Fra31Tsimi N punt 41 yards to the FIN28, out-of-bounds.
Drive: 4 plays, minus 10 yards, TOP 02:08
Fin 1-10at Fin28FINLAND drive start at 00:58.
Fin 1-10at Fin28Lehtinen J pass intercepted by Sejean S at the FRA40, Sejean S return 0 yards to the FRA40.
Drive: 1 plays, 0 yards, TOP 00:06
Fra 1-10at Fra40FRANCE drive start at 00:52.
Fra 1-10at Fra40Yepmo S rush for 5 yards to the FRA45.
Fra 2-5at Fra45Yepmo S rush for 9 yards to the FIN46, 1ST DOWN FRA (Karbin S).
Drive: 2 plays, 14 yards, TOP 01:29
Finland 0, France 0
2nd Quarter

Fra 1-10at Fin46Start of 2nd quarter, clock 12:00.
Fra 1-10at Fin46Durand P pass complete to Alexandre J for 23 yards to the FIN23, 1ST DOWN FRA, out-of-bounds (Inkinen S).
Fra 1-10at Fin23Durand P pass complete to Tsimi N for 23 yards to the FIN0, 1ST DOWN FRA, TOUCHDOWN, clock 11:30.
Alexandre J kick attempt good.
France 7, Finland 0
Drive: 4 plays, 60 yards, TOP 01:29
Alexandre J kickoff 56 yards to the FIN9, Linnainmaa K return 21 yards to the FIN30 (Venot Petit M).
Fin 1-10at Fin30FINLAND drive start at 11:23.
Fin 1-10at Fin30PENALTY FIN unsportsmanlike conduct 15 yards to the FIN15.
Fin 1-25at Fin151st and 10.
Fin 1-10at Fin15Lehtonen V rush for 10 yards to the FIN25, 1ST DOWN FIN (Roger M).
Fin 1-10at Fin25Lehtonen V rush for 1 yard to the FIN26 (Fayard M).
Fin 2-9at Fin26Lehtonen V rush for 8 yards to the FIN34 (Fayard M).
Fin 3-1at Fin34Timeout Finland, clock 09:55.
Fin 3-1at Fin34Lehtinen J pass incomplete to Laine I.
Fin 4-1at Fin34Olin A punt 46 yards to the FRA20, Kilani A return 33 yards to the FIN47 (Olin A).
Drive: 4 plays, 4 yards, TOP 01:48
Fra 1-10at Fin47FRANCE drive start at 09:35.
Fra 1-10at Fin47Yepmo S rush for loss of 3 yards to the 50 yardline (Vesterinen E).
Fra 2-13at Fra50Yepmo S rush for 1 yard to the FIN49 (Toivonen S).
Fra 3-12at Fin49Timeout France, clock 08:01.
Fra 3-12at Fin49Durand P pass incomplete to Tsimi N.
Fra 4-12at Fin49Tsimi N punt 29 yards to the FIN20, out-of-bounds.
Drive: 3 plays, minus 2 yards, TOP 01:46
Fin 1-10at Fin20FINLAND drive start at 07:49.
Fin 1-10at Fin20Jussila H rush for 2 yards to the FIN22 (Tresfield S).
Fin 2-8at Fin22Jussila H rush for 6 yards to the FIN28 (Fayard M).
Fin 3-2at Fin28Jussila H rush for 6 yards to the FIN34, 1ST DOWN FIN (Pignataro M).
Fin 1-10at Fin34Lehtonen V rush for 2 yards to the FIN36 (Tresfield S).
Fin 2-8at Fin36Lehtinen J pass complete to Pinta T for 7 yards to the FIN43 (Sejean S;Pignataro M).
Fin 3-1at Fin43Lehtonen V rush for 2 yards to the FIN45, 1ST DOWN FIN (Mizius A;Fayade S).
Fin 1-10at Fin45Lehtinen J pass incomplete to Pinta T (Aho A).
Fin 2-10at Fin45Pajarinen K rush for 4 yards to the FIN49 (Pignataro M;Aho A).
Fin 3-6at Fin49Lehtinen J sacked for loss of 17 yards to the FIN32 (Fayade S), fumble by Lehtinen J recovered by FIN Pajarinen K at FIN34.
Fin 4-21at Fin34Olin A punt 36 yards to the FRA30, Kilani A return 14 yards to the FRA44 (Vasanoja W).
Drive: 9 plays, 14 yards, TOP 05:07
Fra 1-10at Fra44FRANCE drive start at 02:42.
Fra 1-10at Fra44Yepmo S rush for 11 yards to the FIN45, 1ST DOWN FRA (Suojanen V-V).
Fra 1-10at Fin45James A rush for 6 yards to the FIN39 (Suojanen V-V).
Fra 2-4at Fin39Yepmo S rush for 4 yards to the FIN35, 1ST DOWN FRA (Kattainen A).
Fra 1-10at Fin35Yepmo S rush for 4 yards to the FIN31 (Karbin S).
Fra 2-6at Fin31Durand P pass incomplete to Mwamba K.
Fra 3-6at Fin31Durand P rush for 5 yards to the FIN26, out-of-bounds.
Fra 4-1at Fin26Alexandre J field goal attempt from 43 BLOCKED, recovered by FIN Toivonen S at FIN5 spot at FIN5, clock 00:22 (blocked by Lempinen V), Toivonen S for 5 yards to the FIN10 (Mizius A).
Drive: 7 plays, 30 yards, TOP 02:42
Fin 1-10at Fin10Team Finland rush for loss of 1 yard to the FIN9.
Fin 2-11at Fin09End of half, clock 00:00.
Drive: 1 plays, minus 1 yards, TOP 00:00
France 7, Finland 0
3rd Quarter

Fin 2-11at Fin09Start of 3rd quarter, clock 12:00, FRA ball on FRA35.
Drive: 1 plays, minus 1 yards, TOP 00:00
Alexandre J kickoff 50 yards to the FIN15, Seppanen M return 20 yards to the FIN35 (Pignataro M).
Fin 1-10at Fin35FINLAND drive start at 11:54.
Fin 1-10at Fin35Kadmiry M rush for 17 yards to the FRA48, 1ST DOWN FIN (Sejean S).
Fin 1-10at Fra48PENALTY FIN false start 5 yards to the FIN47.
Fin 1-15at Fin47Kadmiry M rush for 14 yards to the FRA39 (Ferrier V).
Fin 2-1at Fra39Pajarinen K rush for 2 yards to the FRA37, 1ST DOWN FIN (Ferrier V).
Fin 1-10at Fra37Kadmiry M rush for 21 yards to the FRA16, 1ST DOWN FIN, out-of-bounds, PENALTY FRA illegal block 10 yards to the FRA6, 1ST DOWN FIN.
Fin 1-Gat Fra061st and 6.
Fin 1-Gat Fra06Jussila H rush for 1 yard to the FRA5 (Fayade S).
Fin 2-Gat Fra05Kadmiry M pass complete to Pinta T for 5 yards to the FRA0, TOUCHDOWN, clock 09:31.
Malka J-P kick attempt good.
Finland 7, France 7
Drive: 6 plays, 65 yards, TOP 02:29
Malka J-P kickoff 58 yards to the FRA7, James A return 17 yards to the FRA24 (Seppanen M).
Fra 1-10at Fra24FRANCE drive start at 09:25.
Fra 1-10at Fra24Yepmo S rush for 5 yards to the FRA29 (Lesonen H).
Fra 2-5at Fra29Yepmo S rush for 2 yards to the FRA31 (Ahonen T).
Fra 3-3at Fra31Durand P pass incomplete to Alexandre J, dropped pass.
Fra 4-3at Fra31Tsimi N punt 33 yards to the FIN36, fair catch by Seppanen M.
Drive: 3 plays, 7 yards, TOP 01:35
Fin 1-10at Fin36FINLAND drive start at 07:50.
Fin 1-10at Fin36Kadmiry M pass complete to Ndongo T for 24 yards to the FRA40, 1ST DOWN FIN (Karamoko S).
Fin 1-10at Fra40Jussila H rush for no gain to the FRA40 (Roger M).
Fin 2-10at Fra40Kadmiry M rush for 2 yards to the FRA38 (Mizius A).
Fin 3-8at Fra38Kadmiry M pass incomplete to Laine I (Karamoko S).
Fin 4-8at Fra38Olin A punt 33 yards to the FRA5, Kilani A return -2 yards to the FRA3 (Laherma J;Koivumaki J), PENALTY FRA personal foul (Kilani A) 1 yards to the FRA2, 1st and 10, FRA ball on FRA2.
Drive: 4 plays, 26 yards, TOP 01:47
Fra 1-10at Fra02FRANCE drive start at 06:03.
Fra 1-10at Fra02Yepmo S rush for no gain to the FRA2 (Toivonen S).
Fra 2-10at Fra02Yepmo S rush for 3 yards to the FRA5 (Kuikka N).
Fra 3-7at Fra05Durand P pass incomplete to Tsimi N.
Fra 4-7at Fra05Tsimi N punt 38 yards to the FRA43, Koivumaki J return 7 yards to the FRA36 (Kilani A).
Drive: 3 plays, 3 yards, TOP 01:40
Fin 1-10at Fra36FINLAND drive start at 04:23.
Fin 1-10at Fra36Kadmiry M pass incomplete to Linnainmaa K, dropped pass.
Fin 2-10at Fra36Lehtonen V rush for 14 yards to the FRA22, 1ST DOWN FIN (Ferrier V).
Fin 1-10at Fra22Kadmiry M pass incomplete to Linnainmaa K.
Fin 2-10at Fra22Kadmiry M pass complete to Ndongo T for 9 yards to the FRA13 (Karamoko S).
Fin 3-1at Fra13Kadmiry M rush for 5 yards to the FRA8, 1ST DOWN FIN (Mizius A;Sejean S).
Fin 1-Gat Fra08Kadmiry M rush for loss of 12 yards to the FRA20, fumble by Kadmiry M recovered by FIN Kadmiry M at FRA20.
Fin 2-Gat Fra20Kadmiry M pass incomplete to Lehtonen V.
Fin 3-Gat Fra20Kadmiry M rush for 12 yards to the FRA8 (Roger M).
Fin 4-Gat Fra08Malka J-P field goal attempt from 26 MISSED - short, spot at FIN10, clock 00:55.
Drive: 9 plays, 28 yards, TOP 03:28
Fra 1-Gat Fin10FRANCE drive start at 00:55.
Fra 1-Gat Fin10FRA ball on FRA20.
Fra 1-10at Fra20Durand P pass incomplete to Alexandre J.
Fra 2-10at Fra20Durand P pass complete to James A for 7 yards to the FRA27 (Kattainen A).
Fra 3-3at Fra27Durand P pass complete to James A for 26 yards to the FIN47, 1ST DOWN FRA (Olin A).
Drive: 3 plays, 33 yards, TOP 02:29
Finland 7, France 7
4th Quarter

Fra 1-10at Fin47Start of 4th quarter, clock 12:00.
Fra 1-10at Fin47Yepmo S rush for 17 yards to the FIN30, 1ST DOWN FRA (Suojanen V-V).
Fra 1-10at Fin30Durand P pass complete to Alexandre J for 15 yards to the FIN15, 1ST DOWN FRA (Suojanen V-V).
Fra 1-10at Fin15Yepmo S rush for 4 yards to the FIN11 (Toivonen S;Karbin S).
Fra 2-6at Fin11Durand P pass incomplete to Alexandre J.
Fra 3-6at Fin11Durand P pass complete to Alexandre J for 11 yards to the FIN0, 1ST DOWN FRA, TOUCHDOWN, clock 10:31.
Alexandre J kick attempt good, PENALTY FIN offside defense declined.
France 14, Finland 7
Drive: 8 plays, 80 yards, TOP 02:29
Alexandre J kickoff 59 yards to the FIN6, Seppanen M return 10 yards to the FIN16 (Edris J).
Fin 1-10at Fin16FINLAND drive start at 10:26.
Fin 1-10at Fin16Kadmiry M rush for 2 yards to the FIN18 (Sejean S;Tresfield S).
Fin 2-8at Fin18Kadmiry M pass incomplete to Ndongo T.
Fin 3-8at Fin18Kadmiry M pass incomplete to Pinta T.
Fin 4-8at Fin18Olin A punt 51 yards to the FRA31, Kilani A return 18 yards to the FRA49, out-of-bounds (Lehtonen V).
Drive: 3 plays, 2 yards, TOP 01:04
Fra 1-10at Fra49FRANCE drive start at 09:22.
Fra 1-10at Fra49Durand P pass complete to Alexandre J for 12 yards to the FIN39, 1ST DOWN FRA (Lempinen V).
Fra 1-10at Fin39Yepmo S rush for 1 yard to the FIN38 (Lesonen H;Outinen O).
Fra 2-9at Fin38Durand P pass complete to Tsimi N for 25 yards to the FIN13, 1ST DOWN FRA (Kuikka N).
Fra 1-10at Fin13Yepmo S rush for 2 yards to the FIN11 (Toivonen S).
Fra 2-8at Fin11Yepmo S rush for 1 yard to the FIN10 (Ayravainen S;Suojanen V-V).
Fra 3-7at Fin10Durand P pass complete to Alexandre J for 7 yards to the FIN3, 1ST DOWN FRA (Lempinen V).
Fra 1-Gat Fin03Yepmo S rush for 3 yards to the FIN0, TOUCHDOWN, clock 05:32.
Alexandre J kick attempt good.
France 21, Finland 7
Drive: 7 plays, 51 yards, TOP 04:00
Alexandre J kickoff 57 yards to the FIN8, Seppanen M return 16 yards to the FIN24 (Tresfield S).
Fin 1-10at Fin24FINLAND drive start at 05:22.
Fin 1-10at Fin24Kadmiry M pass complete to Ndongo T for 8 yards to the FIN32 (DikaBalatoken Y).
Fin 2-2at Fin32Kadmiry M rush for 1 yard to the FIN33 (Fayard M).
Fin 3-1at Fin33Kadmiry M pass complete to Kyei M for 11 yards to the FIN44, 1ST DOWN FIN (Tresfield S).
Fin 1-10at Fin44Kadmiry M pass complete to Ndongo T for 13 yards to the FRA43, 1ST DOWN FIN, out-of-bounds.
Fin 1-10at Fra43Kadmiry M pass complete to Linnainmaa K for 6 yards to the FRA37 (Ferrier V).
Fin 2-4at Fra37Kadmiry M sacked for loss of 4 yards to the FRA41 (Faucon R).
Fin 3-8at Fra41Kadmiry M sacked for loss of 4 yards to the FRA45 (Mizius A).
Fin 4-12at Fra45Kadmiry M pass incomplete to Pajarinen K.
Drive: 8 plays, 31 yards, TOP 02:51
Fra 1-10at Fra45FRANCE drive start at 02:31.
Fra 1-10at Fra45Yepmo S rush for loss of 3 yards to the FRA42 (Vesterinen E).
Fra 2-13at Fra42Timeout Finland, clock 02:30.
Fra 2-13at Fra42Aguemon J rush for 7 yards to the FRA49 (Olin A).
Fra 3-6at Fra49Timeout Finland, clock 02:10.
Fra 3-6at Fra49Durand P pass incomplete to Sow C.
Fra 4-6at Fra49Tsimi N punt 28 yards to the FIN23, fair catch by Seppanen M.
Drive: 3 plays, 4 yards, TOP 00:34
Fin 1-10at Fin23FINLAND drive start at 01:57.
Fin 1-10at Fin23Kadmiry M pass complete to Ndongo T for 16 yards to the FIN39, 1ST DOWN FIN, out-of-bounds.
Fin 1-10at Fin39Kadmiry M pass complete to Kyei M for 6 yards to the FIN45, out-of-bounds.
Fin 2-4at Fin45Kadmiry M pass complete to Kyei M for 10 yards to the FRA45, 1ST DOWN FIN.
Fin 1-10at Fra45Kadmiry M pass incomplete to Kyei M.
Fin 2-10at Fra45Kadmiry M rush for 15 yards to the FRA30, 1ST DOWN FIN (Roger M).
Fin 1-10at Fra30Kadmiry M pass complete to Seppanen M for 14 yards to the FRA16, 1ST DOWN FIN (DikaBalatoken Y).
Fin 1-10at Fra16Kadmiry M pass complete to Pajarinen K for 16 yards to the FRA0, 1ST DOWN FIN, TOUCHDOWN, clock 00:33.
Malka J-P kick attempt good.
France 21, Finland 14
Fin 1-Gat Fin35PENALTY FIN false start off-setting, PENALTY FRA offside defense off-setting, NO PLAY.
Drive: 7 plays, 77 yards, TOP 01:25
Malka J-P kickoff 15 yards to the 50 yardline, on-side kick, recovered by FRA Alexandre J on 50 yardline.
Fra 1-10at Fra50FRANCE drive start at 00:32.
Fra 1-10at Fra50TEAM rush for loss of 1 yard to the FRA49.
Fra 2-11at Fra49End of game, clock 00:00.
Drive: 1 plays, minus 1 yards, TOP 00:32
FINAL SCORE
France 21, Finland 14
 

Play Breakdown Summary

 
Play Breakdown Summary (Final)
Men's European Championship 2018
Finland vs France (Aug 2, 2018 at Vantaa)
Finland                France

Down        RUN PASS Total   Down        RUN PASS Total

OVERALL..........  28  33   61   OVERALL..........  29  21   50
1ST DOWN.........  15  14   29   1ST DOWN.........  18  6   24
2ND DOWN-SHORT...  2  1   3   2ND DOWN-SHORT...  0  0   0
2ND DOWN-MIDDLE..  0  4   4   2ND DOWN-MIDDLE..  3  3   6
2ND DOWN-LONG....  6  6   12   2ND DOWN-LONG....  6  3   9
3RD DOWN-SHORT...  3  2   5   3RD DOWN-SHORT...  0  1   1
3RD DOWN-MIDDLE..  0  0   0   3RD DOWN-MIDDLE..  0  2   2
3RD DOWN-LONG....  2  5   7   3RD DOWN-LONG....  2  6   8
4TH DOWN.........  0  1   1   4TH DOWN.........  0  0   0

Finland                France

Formation    RUN PASS Total    Formation    RUN PASS Total

...............  28  33   61    ...............  29  21   50
Finland (Sorted by Play type) 1ST DOWN RUN (15 RUN, 14 PASS) 1ST DOWN PASS 1-10 S20 #15 2 [ ] 1-10 R45 #7 to #10 - [ ] 1-10 R40 #15 0 [ ] 1-10 S39 #7 to #10 6 [ ] 1-10 R26 #15 6 [ ] 1-10 S28 #8 to #24 INT [ ] 1-6 R06 #15 1 [ ] 1-10 R43 #7 to #32 6 [ ] 1-10 S34 #31 2 [ ] 1-10 R22 #7 to #32 - [ ] 1-10 S25 #31 1 [ ] 1-10 R36 #7 to #32 - [ ] 1-10 S15 #31 10 [ ] 1-10 S45 #8 to #81 - [ ] 1-10 S20 #31 0 [ ] 1-10 R30 #7 to #82 14 [ ] 1-10 R37 #7 21 [ ] 1-10 S23 #7 to #88 16 [ ] 1-15 S47 #7 14 [ ] 1-10 S33 #8 to #88 - [ ] 1-10 S35 #7 17 [ ] 1-10 S24 #7 to #88 8 [ ] 1-10 S16 #7 2 [ ] 1-10 S36 #7 to #88 24 [ ] 1-8 R08 #7 -12 [ ] 1-10 S44 #7 to #88 13 [ ] 1-10 R40 #8 9 [ ] 1-10 R16 #7 to #9 16 [ ] 1-10 S10 #TM -1 [ ] 2ND-SHORT RUN (2 RUN, 1 PASS) 2ND-SHORT PASS 2-2 S32 #7 1 [ ] 2-1 R31 #8 to #10 5 [ ] 2-1 R39 #9 2 [ ] 2ND-MIDDLE RUN (0 RUN, 4 PASS) 2ND-MIDDLE PASS 2-4 S45 #7 to #10 10 [ ] 2-4 R20 #8 to #21 INT [ ] 2-5 R05 #7 to #81 5 [ ] 2-4 R37 #7 to # SACK [ ] 2ND-LONG RUN (6 RUN, 6 PASS) 2ND-LONG PASS 2-8 S22 #15 6 [ ] 2-20 R20 #7 to #31 - [ ] 2-10 R36 #31 14 [ ] 2-10 S20 #8 to #81 - [ ] 2-9 S26 #31 8 [ ] 2-10 S33 #8 to #81 - [ ] 2-10 R45 #7 15 [ ] 2-8 S36 #8 to #81 7 [ ] 2-10 R40 #7 2 [ ] 2-8 S18 #7 to #88 - [ ] 2-10 S45 #9 4 [ ] 2-10 R22 #7 to #88 9 [ ] 3RD-SHORT RUN (3 RUN, 2 PASS) 3RD-SHORT PASS 3-2 S28 #15 6 [ ] 3-1 S33 #7 to #10 11 [ ] 3-1 S43 #31 2 [ ] 3-1 S34 #8 to #84 - [ ] 3-1 R13 #7 5 [ ] 3RD-MIDDLE RUN (0 RUN, 0 PASS) 3RD-MIDDLE PASS 3RD-LONG RUN (2 RUN, 5 PASS) 3RD-LONG PASS 3-20 R20 #7 12 [ ] 3-10 S20 #8 to #10 13 [ ] 3-10 S33 #8 27 [ ] 3-8 S18 #7 to #81 - [ ] 3-8 R38 #7 to #84 - [ ] 3-6 S49 #8 to # - [ ] 3-8 R41 #7 to # SACK [ ] 4TH DOWN RUN (0 RUN, 1 PASS) 4TH DOWN PASS 4-12 R45 #7 to #9 - [ ]
France (Sorted by Play type) 1ST DOWN RUN (18 RUN, 6 PASS) 1ST DOWN PASS 1-10 S45 #13 6 [ ] 1-10 S23 #12 to #80 23 [ ] 1-10 R10 #23 5 [ ] 1-10 R49 #12 to #81 12 [ ] 1-10 R40 #23 5 [ ] 1-10 S30 #12 to #81 15 [ ] 1-10 R02 #23 0 [ ] 1-10 R20 #12 to #81 - [ ] 1-10 R44 #23 11 [ ] 1-10 S46 #12 to #81 23 [ ] 1-10 R44 #23 -1 [ ] 1-10 R26 #12 to # SACK [ ] 1-10 R11 #23 0 [ ] 1-10 R24 #23 5 [ ] 1-10 S47 #23 -3 [ ] 1-10 S47 #23 17 [ ] 1-10 S15 #23 4 [ ] 1-10 S35 #23 4 [ ] 1-10 S39 #23 1 [ ] 1-10 S13 #23 2 [ ] 1-3 S03 #23 3 [ ] 1-10 R45 #23 -3 [ ] 1-10 R20 #23 3 [ ] 1-10 R50 #TM -1 [ ] 2ND-SHORT RUN (0 RUN, 0 PASS) 2ND-SHORT PASS 2ND-MIDDLE RUN (3 RUN, 3 PASS) 2ND-MIDDLE PASS 2-5 R45 #23 9 [ ] 2-6 S31 #12 to #44 - [ ] 2-5 R29 #23 2 [ ] 2-6 S11 #12 to #81 - [ ] 2-4 S39 #23 4 [ ] 2-5 R15 #12 to #84 5 [ ] 2ND-LONG RUN (6 RUN, 3 PASS) 2ND-LONG PASS 2-10 R02 #23 3 [ ] 2-10 R20 #12 to #13 7 [ ] 2-7 R23 #23 5 [ ] 2-9 S38 #12 to #80 25 [ ] 2-13 R50 #23 1 [ ] 2-24 R12 #12 to #84 19 [ ] 2-8 S11 #23 1 [ ] 2-11 R43 #23 2 [ ] 2-13 R42 #28 7 [ ] 3RD-SHORT RUN (0 RUN, 1 PASS) 3RD-SHORT PASS 3-2 R28 #12 to #44 16 [ ] 3RD-MIDDLE RUN (0 RUN, 2 PASS) 3RD-MIDDLE PASS 3-3 R27 #12 to #13 26 [ ] 3-3 R31 #12 to #81 - [ ] 3RD-LONG RUN (2 RUN, 6 PASS) 3RD-LONG PASS 3-9 R45 #12 2 [ ] 3-7 R05 #12 to #80 - [ ] 3-6 S31 #12 5 [ ] 3-12 S49 #12 to #80 - [ ] 3-7 S10 #12 to #81 7 [ ] 3-6 S11 #12 to #81 11 [ ] 3-5 R31 #12 to #81 - [ ] 3-6 R49 #12 to #84 - [ ] 4TH DOWN RUN (0 RUN, 0 PASS) 4TH DOWN PASS

Amerikkalaisen jalkapallon EM-lopputurnaus jatkuu Suomen osalta huomenna torstaina ottelulla Ranskaa vastaan. Kyseinen taisto on Suomen jefuleijonien tärkein ottelu neljään vuoteen ja voitolla torstaina Suomi lunastaisi paikkansa EM-loppuotteluun 17 vuoden tauon jälkeen. Edellinen arvokisafinaali oli vuonna 2001 Saksassa, Hanaussa, joka päättyi Suomen osalta hopeisiin mitaleihin. Torstain vastustaja Ranska puolestaan voitti vuoden 2014 EM-pronssiottelussa Suomen luvuin 35–21, joten nyt on aika hakea revanssi. Tulevan torstain ottelua et halua missata!

Suomen EM-lopputurnausurakka alkoi sunnuntaina erinomaisesti Iso-Britanniasta otetun vakuuttavan 28–7 voiton myötä. Yhtenäisesti läpi ottelun pelanneet Suomen jefuleijonat juoksivat Britannian yli avauspuolikkaalla ja puolustivat tiiviisti, nollaten brittien yritykset jälkimmäisellä puolikkaalla. Suomi pääsi sunnuntaina kierrättämään laajaa rosteriaan ilman uhkaa siitä, että britit nousisivat tasoihin ja ohi. Näin Suomi kykeni säästämään omia voimavarojaan torstain peliin ja varmistamaan, että pelaajat ovat tuoreena, kun pallo torstaina potkaistaan ilmaan.

Suomen yksi vakuuttavimmista anneista ja aseista oli heidän juoksupelinsä, johon koko joukkue sitoutui yhtenäisesti. Sekä linjamiehet että laiturit osallistuivat väylien raivaamiseen mukisematta ja tulos oli erinomainen. Avauspuolikkaalla Suomen juoksuhyökkäys suoraan sanoen juoksi Britannian yli, josta tuloksena kolme touchdownia ja 203 jaardia. Keskushyökkääjistä maalinteossa onnistuivat Lehtosen veljekset Veikka ja Tuukka sekä Roostersin nuorukainen Karri Pajarinen. Pajarisella, Henri Jussilalla ja Veikka Lehtosella keskiarvo ottelussa lähenteli yhdeksää jaardia. Vaikka Suomen hyökkäys perustuukin Robert Johnsonin tuttuun neljän laitahyökkääjän air raid –peliin, nähtiin sunnuntaina varsin paljon myös kahden keskushyökkääjän muodostelmia.

Suomen juoksuhyökkäys pelasi yhtenäisesti ja marssi Iso-Britannian yli sunnuntaina. Kuva: Jari Turunen.

Ranskan puolustus oli tiistaina tiivis eivätkä britit päässeet etenemään yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Britannia joutui punttaamaan ottelussa pallon peräti kuudesti ja joukkueen ainoat pisteet syntyivät Ian Jacquetin kenttäpotkumaalien seurauksena. Ranskan ykköstaklaaja tiistaina oli linjan Matthieu Fayard (6.0) – peräti kahdeksan Ranska-puolustajaa pääsi pysäyttämään brittihyökkääjien etenemisen linjan takana. Takakentällä kokenut Sebastien Sejean ja Victor Ferrier katkoivat sekä koppasivat pelinrakentajan heikot syötöt varmasti käsiinsä.

Torstaina Suomen boksin on pysyttävä tiiviinä

Suomi tulee saamaan torstaina vastaansa Ranskan vahvan hyökkäyksen. Kaasu pohjassa tiistai-illassa loppuun asti painaneet ranskalaiset möyhensivät Britannian tylyin 9–42 lukemin eikä hyökkäyksen tehokkuus jättänyt varaa arvailuille. Pelinrakentaja Paul Durandin johdolla Ranska keräsi yhteensä 556 hyökkäysjaardia ja kuusi touchdownia. Keskushyökkääjät Stephen Yepmo sekä Jasonit Aguemon ja Bofunda painoivat höyryveturin lailla pallo kainalossaan jaardeja eteenpäin – edessä torstaina on vahva, nopea ja taitava juoksuhyökkäys.

Tätä faktaa vasten ei Suomen juoksupuolustus olisi voinut sunnuntaina parempaa suoritusta alleen saada. Ensimmäisellä puoliajalla Iso-Britannian juoksusaldo oli -3 jaardia. Koko ottelussa britit juoksivat 31 yrityksellä 36 jaardia. Tasaisuus näkyi myös puolustuksen otteissa: eniten taklauksia keräsivät Jaska Värinen ja Juuso Laherma, joista Väriselle kirjattiin yksi säkitys ja Lahermalle yksi syötönkatko. Peräti kymmenen Suomen pelaajaa sai tilastoihinsa merkinnän aloituslinjan takana tehdystä taklauksesta ja seitsemän oli mukana säkityksessä. Pääosin Suomi sai rakennettua paineen neljällä linjamiehellä, mutta koordinaattori Kalle Karppisen kutsumat blitzit suorastaan tyrmäsivät brittihyökkäyksen.

Suomen puolustus pelasi nollan Iso-Britanniaa vastaan. Kuva: Jari Turunen

Suomen puolustus ei päästänyt Britanniaa vastaan käydyssä ottelussa pistettäkään. Sen sijaan puolustuksen linjassa pelannut Joonas Raatikainen sukelsi irtopallon päälle maalialueella ja teki yhden Suomen neljästä touchdownista. Puolustus voitti siis Iso-Britannian lukemin 6–0. Torstaina Suomen puolustuksen on yllettävä vastaavanlaisiin urotekoihin ja varauduttava Durandin heittoihin.

Ainutlaatuinen tilaisuus

Suomen joukkueesta on läpi viikon huokunut ”käyttökelpoinen rentous” (päävalmentaja Tuomas Heikkisen termi). Vaikka valtaosa pelaajista onkin vuoden mittaan kohdannut toisiaan Vaahteraliigassa ja I-divisioona-kentillä, on ryhmä hioutunut maajoukkueessa omaksi joukkueekseen. Kaikki tietävät rutiinit eikä itse ympäristö ja kulttuuri tuota hankaluuksia, vaan jokainen voi keskittyä 100-prosenttisesti antamaan parhaansa kentällä. Kun tähän lisätään vielä fysiikkavalmennuksen ammattitaito ja koko valmennusryhmän keskinäinen koheesio, on tämän vuoden Bluelions poikkeuksellisen yhtenäinen ryhmä.

– Meillä on tässä vaiheessa ovet auki mihin vaan. Iso-Britannia peli oli meille ensimmäinen etappi. Meillä on Ranskasta tietoja aikaisemmilta vuosilta. He ovat erittäin vakuuttava, atleettinen, nopea ja hyvin valmennettu joukkue. Heidän kohtaamisensa on iso haaste kelle tahansa eurooppalaiselle joukkueelle. Aiomme olla torstaina niin valmiita kuin vain mahdollista, kertoi päävalmentaja Heikkinen Iso-Britannia ottelun jälkeen pressissä.

Suomen joukkue on valmiina torstaihin. Kuva: Jari Turunen

Torstain peli on Suomelle ja koko Suomen jenkkifutisperheelle ainutkertainen tilaisuus palauttaa maajoukkue mitalikantaan. Myyrmäen Jalkapallostadionilla klo 20 alkavasta pelistä ei panosta puutu eikä voitto varmasti jää pelaajien asenteesta kiinni. Kotikisat ovat ainutlaatuinen tapahtuma ja torstain peliä et takuuvarmasti halua missata. Tule siis kannustamaan Suomen jefuleijonat voittoon ja lauantaina pelattavaan finaaliin. Sunnuntaina hyvää mökkälää lehtereillä pitäneet maajoukkuefanit takaavat tunnelma, jota et tule unohtamaan.

 

IFAF Euroopan mestaruusturnaus, 3. pelipäivä:

02.08.2018 | 20:00 | Myyrmäen Jalkapallostadion, Vantaa:

Ranska – Suomi

 

Kuvat: Jari Turunen

Joukkueiden 45 pelaajan kokoonpanot:

Ranska

Suomi

Ranska:

Hyökkäys:

QB 12 Paul Durand
RB 23 Stephen Yepmo
WR 80 Nelson Tsimi
WR 81 Jeff Alexandre
TE 40 Robin Sebeille
TE 44 Kevin Mwamba
LT 79 Olivier Bordin
LG 69 Nyohor Badiane
C 75 Bastien Pereira
RG 78 Arnaud Montgenie
RT 70 Elas Washney

Puolustus:

DE 92 Abdel Aho
DT 54 Averdie Mizius
DT 65 Romain Faucon
DE 66 Fayade Said
LB 42 Claudio Jacquin
LB 43 Matthieu Fayard
LB 57 Steven Tresfield
DB 26 Victor Ferrier
DB 24 Sebastien Sejean
DB 21 Yann Dika Balotoken
DB 30 Souleymane Karamoko

Suomi:

Hyökkäys:

QB 8 Janne Lehtinen
RB 31 Veikka Lehtonen
WR 32 Kimi Linnainmaa
WR 10 Micky Kyei
WR 82 Mikko Seppänen
WR 81 Tommi Pinta
LT 77 Iiro Luoto
LG 65 Jere Lahti
C 78 Arttu Tennberg
RG 71 Juho Pietilä
RT 74 Pasi Lautala

Puolustus:

DL 90 Okko Outinen
DL 86 Edward Vesterinen
DL 76 Heikki Lesonen
DL 99 Janne Kreus
LB 43 Santtu Äyräväinen
LB 41 Sami Toivonen
DB 1 Akseli Olin
DB 22 Santeri Inkinen
DB 2 Niko Kuikka
DB 24 Ville-Valtteri Suojanen
DB 27 Viljo Lempinen

Tuomariryhmä:

Päätuomari: Bård Beylich (NOR)
Aputuomari: Davie Parsons (GB)
Keskituomari: Marko Immonen (FIN)
Linjatuomari: Thomas Hofbauer (AUT)
Rajatuomari: Klas Leidö (SWE)
Kenttätuomari: Kim Larsen (DEN)
Sivutuomari: Joonas Seppelin (FIN)
Takatuomari: Stéphane Lascours (FRA)

TWEET #EC2018FINLAND TO PARTICIPATE CONVERSATION!